ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι:
125 γραμ. ταραμάς
ένα κιλό πατάτες
ένα μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
δυο αυγά χτυπημένα
½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη χλωρή
μια κοφτή κουταλιά ρίγανη
πιπεριά
αλεύρι
λαδί
γαλέτα για τύλιγμα
Ανακατεύουμε και λιώνουμε τις βρασμένες πατάτες
και τον ταραμά΄. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι το
λάδι και τα ασπράδια. Ανακατεύουμε και βάζουμε το μίγμα σε ψυχρό μέρος
για να μαλακώσει και να σφίξει. Στη συνέχεια πλάθουμε και αλευρώνουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια με 1κουταλάκι λάδι και περνάμε τους κεφτέδες.
Τους τυλίγουμε σε γαλέτα και τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
|