ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι:

Ένα και ½ κιλό μούστο

250 γρ. νισεστέ

50 γρ. σουσάμι

200 γρ. καρυδόψιχα

λίγη κανέλα


Βάζουμε το μούστο στη κατσαρόλα ,ρίχνουμε μέσα το νισεστέ και τοποθετούμε την κατσαρόλα στην φωτιά .Ανακατεύουμε συνεχεία με ξύλινη κουτάλα ώσπου να αρχίσει να δένει .Δυο-τρία λεπτά πριν το κατεβάζουμε από τη φωτιά ,ρίχνουμε το κοπανισμένο το σουσάμι ,ανακατεύουμε λίγο ακόμη και σβήνουμε τη φωτιά
Μόλις κατεβάσουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά σερβίρουμε τη μουσταλευριά σε μπολ η σε ρηχά πιάτα και ,πριν ακόμη κρυώσει ,τη πασπαλίζουμε με καρύδια κανέλα . Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και σερβίρουμε . Την μουσταλευριά την έτρωγαν την εποχή του τρύγου.