ΑΥΓΑ ΓΙΑΧΝΙΣΤΑ
Τα υλικά που χρησιμοποιούμε
είναι:
½ κιλό κρεμμύδια ξέρα
200 γρ. λάδι
4-5 τομάτες
8 αυγά
αλάτι και πιπέρι
μαϊντανός
Καθαρίζουμε και κόβουμε ψιλές
φετούλες τα κρεμμύδια.
Ξεφλουδίζουμε και περνάμε από
τρυπητό τις ντομάτες. Βάζουμε
στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια με
λίγο νερό να βράσουν. Όταν
πιουν όλο το νερό , ρίχνουμε το
λάδι και τα τσιγαρίζουμε
αρκετά, ώσπου να κοκκινίσουν.
Προσθέτουμε τη τομάτα , αλάτι ,
πιπέρι , και ψιλοκομμένο
μαϊντανό και βράζουμε ώσπου να
πιει όλο το νερό η ντομάτα . στη
συνεχεία , σπάμε ένα ένα τα αυγά
, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε
την κατσαρόλα να σιγοψηθούν
και να μείνουν μόνο με το
λαδάκι τους .
Αν θέλουμε, μπορούμε να μην
ανακατέψουμε τα αυγά, αλλά να
τα αφήσουμε μάτια. Ρίχνουμε
τότε λίγο αλάτι και πιπέρι,
βράζουν λίγο και σερβίρουμε
ένα ή δύο αυγά στον καθένα με
την κρεμμυδάτη σαλτσούλα τους.
|