ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΤΥΡΙ


Παίρνουμε τρεις με τέσσερις κούπες γάλα. Πρώτα το στραγγίζουμε, το περνάμε απ' την τσαντίλα (ένα λεπτό πυκνουφασμενο ύφασμα) για να μην περάσει τρίχα ή άλλο σκουπιδάκι και προσθέτουμε λίγη πυτιά (είδος μαγιάς) διαλυμένη με νεράκι κι ανακατεύουμε καλά . Σε καμία ώρα το γάλα αρχίζει και πήζει ,το κόβουμε και μαζεύουμε το πρωτο νερό που χύνει, το τυρόγαλο. Έπειτα το βάζουμε σε μια καθαρή τσαντίλα, τη δένουμε κόμπο και την κρεμάμε να στραγγίσει καλά. Όταν δε στάζει άλλο, το τυρί είναι έτοιμο.